förstoringsglas + kamera (m. obj) = hemmagjord närbildslins

Igår satt jag och kollade på närbildslinser jag ska köpa om en eller två månader. Läste att "det fungerar som ett förstoringsglas blablabla" och så slog det mig! Varför inte bara ta ett förstoringsglas och sätta framför linsen istället för att vänta en eller två månader?!

Kort därefter sprang jag runt i huset och letade efter förstoringsglas för att testa. Hittade först en liten skit, den funkade men var mindre än objektivets lins vilket gjorde det lite svårare, men idag hittade jag det större förstorningsglaset och testade med att ta kort på julkulorna. Det funkade sådär, för det var rätt så dåligt med ljus, men ska testa imorgon utomhus, förhoppningsvis är det frostigt imorgon och då ska det fotas näära. :) 


här är en (dålig) bild på en julkula som ska föreställa jordklotet med en ros och små "kulor-i-snöre" på


värmeljus


Planer under jullovet

Jag har bestämt mig för att innan den 28 December, ska jag ha gjort en sak som jag borde gjort för länge sedan!

Jag har inte lärt mig min kamera ännu. Jag fotar fortfarande med "utan blixt"-funktionen bara för att jag inte orkat lära mig kameran och börja fota manuellt. Jag fick min kamera den 28 December förra året, och det är 9 dagar till vår "ettårs-dag". Innan dess ska jag ha lärt mig att fota manuellt! Så svårt kan det ju ändå inte vara. Visst, det tar kanske lite tid att lära sig den, men jag har en vecka och två dagar på mig, och det är mest grunderna jag ska lära mig under de dagar. Lite varje dag vafan. ;P

jaja, ville bara få det sagt. NU ska jag gå göra mitt te. =)

Kamerarem

(bild tagen med lilla kameran)

idag gjorde jag äntligen något jag velat göra sedan länge, men inte haft tid eller ork till.

Efter att ha kollat på två filmer i rad, som var ca. 2 timmar/styck var jag så utråkad så jag var tvungen att göra något annat för att få lite liv i mig. Då kom jag på att jag faktiskt hade tid och orken till att fixa kameraremmen. Jag gjorde den lite längre, men framförallt; trädde på(eller in?) "fjärrkontrollväskan" - så nu har jag alltid skiten med mig. (när jag har kameran vill säga).
Först var jag rädd att "om jag drar ut remmarna komer jag inte få in dem igen", men det fick jag! lite svårt var det dock. :P

fast med lite tålamod klarar man allt.  =)


Idag köpte pappa förresten ett cykellås till mig, så nu kan jag ut och cykla. :-)
Det första som måste göras imorgon är att cykla till stan och köpa spån så jag kan städa i sessans bur.

Men nu ska jag leka lite i photoshop. hej så länge eller godnatt!

Black and whiteen till i "frost"-temat.

red&frozen


sagt och gjort!

Här är två bilder från idag. Vad tycks?
Klicka på bilden för att se den större och bättre.

RSS 2.0